English Romania Russian

Circumcizia cu laser la barbati in Moldova

    Circumcizia este o interventie chirurgicala genitala ce poate fi aplicata atat la barbati cat si la femei. 

Termenul circumcizie provine din limba latina si inseamna in traducere “ taiere imprejur”: -“circum” - imprejur,     -“cadre"- a taia. 
     Circumcizia la barbati presupune indepartarea partiala sau totala prin excizie a pielii ce acopera glandul penian (numita preput – portiunea retractabila de piele ce acopera capul penisului). Aceasta piele are rolul de scut de protectie a glandului penisului, ferindu-l de iritatii produse de uree, diversi microbi, secretii si materii/ materiale straine. De asemenea preputul protejeaza si meatul uretrei (taietura glandului, orificiul pentru urinare) de infectii si vatamari accidentale, efecte mecanice. Circumcizia poate include si excizia frenului (in limbaj curent “ata”) sau aceasta poate fi realizata ca procedura individuala. Rezultatul va fi descoperirea completa, permanenta a glandului. 
Fiind si singurul element mobil al penisului, preputul intervine si in actul sexual,facilitand acitivitatea sexuala. Structura sa cuprinde numeroase terminatii nervoase care joaca un rol foarte important in obtinerea placerii sexuale, iar glandele sale produc uleiuri naturale (smegma) ce ajuta atat la protejarea glandului penian cat si al vaginului femeii. 
      Excizand acest invelis tegumentar protector, aceste organe genitale interne devin organe genitale "externe". Ele nu mai sunt protejate si devin hipersensibile la frictiunea cu pielea, scrotul sau materialele textile (lenjerie intima, piese de vestimentatie, lenjerie). In timp, aceste organe isi pierd capacitatea de-si asigura lubrifierea naturala si dezvolta un strat protectiv prin ingrosarea pielii de la nivelul glandului. Aceasta ingrosare tegumentara conduce apoi la o scadere subtila a sensitivitatii si chiar a placerii sexuale. 

Este inteleasa  acceptiunea de circumcizie in termeni de medicali, de sanatate, de redare a unei vieti normale celor care sufera de diverse afectiuni, interventii de restaurare peniana etc. 
Barbatii au adesea probleme urinare sau se lupta cu infectii ale preputului (datorita microbilor adunati in pliurile acestuia). O solutie (decizie stabilita numai in urma unui control al unui medic specialist, medic urolog) ar putea fi circumcizia in functie de cazul fiecarui pacient. De asemenea anumite afectiuni (ce vor fi enumerate intr-o sectiune ulterioara) pot afecta desfasurarea normala a vietii si pot chiar pune in pericol viata pacientului (cancerul penian). 
    O alta controversa tine de motivele estetice sau sexuale pentru care barbatii apeleaza la circumcizie pentru o mai buna igiena genitala, preferinta unor femei pentru penisurile circumcizate si intensificarea placerii sexuale. Acestea sunt doar motive subiective, care depind intr-o proportie foarte mare de pacient, de preferintele sale si ale partenerei (-lui) de viata sexuala.  Indiferent de parerea personala a fiecaruia vis-a-vis de ce constituie sau nu un argument puternic, trebuie avut in vedere ca circumcizia este o interventie chirurgicala cu riscuri, realizata intr-o zona delicata si care poate afecta fundamental atat fizic cat si psihic pacientul. 

Circumcizia la individul mascul se poate practica cu sau fara consimtamantul acestuia (la beblusi, la o varsta frageda -cu consimtamantul parintilor). 
Motivatia supunerii la aceasta operatie poate fi cultural- religioasa, medicala, estetica sau sexuala. 
    Daca motivatia individului tine de cultura sau religia de care apartine, preputul impreuna cu frenul ar putea fi excizate total, lasand descoperit complet glandul penian. Circumcizia masculina este obligatorie in cazul popoarelor evreiesti si islamice, insa este frecvent aplicata si de popoarele ortodoxe de tip vechi (in Armenia, Etiopia, Siria). 
In Orientul Mijlociu si SUA procedura este foarte frecvent intalnita, insa in urma solicitarii exprese a indivizilor, in special din motive estetice si de igiena, in timp ce europenilor, canadienilor sau australienilor le este mai putin cunoscuta. 
    Problemele medicale pot reprezenta o alta sursa de motivatie, iar circumcizia se incadreaza in acest caz ca si tratament terapeutic al unui defect functional la nivelul penisului:
 - fimoza (ingustimea preputului care ori nu permite decalotarea penisului, ori, daca o permite, stranguleaza penisul, blocand circulatia sangelui provocand dureri in timpul actului sexual). 
Fimoza se poate dezvolta la nastere sau poate fi dobandita pe parcursul vietii. Atentie insa, la nastere baieteii au glandul penian si preputul dezvoltate ca si un intreg, adesea fiind strans si inelastic (stare fiziologica). Insa aceasta se slabeste si revine la normal odata cu avansarea in varsta (pana la varsta de aproximativ 3 ani). Baietii care sunt afectati de adevarata fimoza se regasesc intr-un procent foarte mic- este foarte rara aceasta afectiune inainte de varsta de 5 ani. 
- parafimoza (incapacitatea de a trage inapoi preputul retactat peste glandul penian). 
Aceasta poate fi cauzata de ingustarea portiunii de tegument ce trebuie sa acopere glandul in urma unei inflamatii, trauma.

 - balanita (inflamarea glandului si a preputului). 
Igiena necorespunzatoare, un preput ingustat, tulburari alergice ale pielii (sapun, pudra, latex, spermicide din prezervative) pot cauza o inflamare a preputului si chiar a glandului penian. Aceasta afectiune poate afecta masculi de toate varstele (cel mai frecvent in jurul varstei de 3-4 ani). Aceasta nu se transmite pe cale sexuala, insa bacteria care o poate cauza da (candida). Sexul de asemenea poate vatama pielea preputului. Cea mai buna alternativa este mentinerea unei igiene genitale corespunzatoare. 
 - fren scurt (ce nu permite erectia completa a penisului sau provoaca durere, fisuri ale frenului in timpul actului sexual). 
- boli de piele cum ar fi cancerul preputului. 
 - cancerul penian

           Tot de motivatie medicala tine si argumentul privind caracterul profilactic al circumciziei: prevenirea infectiilor tractului urinar, a cancerului penian si a cancerului de col la partenera, scaderea riscului de contactare a unor boli cu transmitere sexuala. Fara a va oferi date certe (datorita numeroaselor controverse si dovezi stiintifice si medicale contradictorii), se pare ca acest caracter profilactic nu se manifesta decat daca circumcizia este facuta in copilarie. 

Operatia de circumcizie cu laser in Moldova:

  Interventia de post-hectomie - ablatia chirurgicala a preputului 

Anestezie : anestezie locala in penis, la baza acestuia, anestezie generala;
Scop: eliminarea unei parti din pielea preputului care contine inelul fibros. 
Durata interventiei : 45 min- 1h. 
   Rezectia laser  tip “manseta” este una dintre cele mai frecvente tehnici de circumcizie,  este recomandata in cazul circumciziei partiale. 
Inciziile sunt realizate cu ajutorul laserului (pentru mai multa precizie) atat la nivelul mucoasei interioare cat si la nivelul tegumentului extern al preputului. Preputul este indepartat sub forma unui inel de tesut in exces. Tot acum poate avea loc si o frenectomie (excizia totala a frenului) sau o frenoplastie (repozitionarea frenului), daca pacientul doreste. Sangerarea in tipul interventiei este oprita cu ajutorul unui termocauter electric
Inchiderea plagii se poate face cu suturi resorbabile sau neresorbabile (cele resorbabile asigura calitatea rezultatelor si a aspectului exterior). O inchidere aditionala a inciziei se realizeaza cu ajutorul unor benzi speciale de inchidere a plagii pentru a reduce tensiunea la nivelul suturilor si pentru o reunire cat mai precisa a marginilor tegumentare. 
Perioada postoperatorie:
-remiterea edemului dupa 2 zile;
-scoaterea firelor dupa 7 zile (in cazul in care nu s-au folosit suturi resorbabile) ;
-este necesara o igiena zilnica a zonei de incizie (dus, nu baie) ;
-aplicarea unur unguente si a unor bandaje temporare;
-aplicarea unor pachete cu gel racoritor pentru a reduce riscul formarii hematoamelor si a tumefierii penisului;
-uneori medicul recomanda administrarea unor medicatii enzimatice;
-vindecarea plagilor are loc in 2-3 saptamani. 
Reintegrarea sociala : 2-3 zile (se interzice efortul fizic si activitatea sexuala cel putin 3 saptamani). 
Riscuri ale interventiei de circumcizie:

-sangerare/ hemoragie;
-infectia plagii, inflamatie, tumefiere;
-stricturi/ fisuri, ulceratii;
-depigmentarea zonei de incizie; adoptarea unei tente rosiatice in zona de incizie;
-afectarea unor nervi penieni;
-fasceita necrozanta urmata de cangrena galopanta;
-ocluzia sistemului venos penian;
-papilomatoza in jurul inciziei (tumori epiteliale benigne ce se formeaza pe piele si pe mucoase) ;
-desensibilizarea glandului penian;
-hipersensibilizarea glandului penian;
-aparitia hematoamelor;
-ruptura partiala/ totala a suturilor de la nivelul plagii;
-impotenta;
-erectii dureroase prin pierderea rezervei de tesut;
-traume psihologice. 
                                 Circumcizia si infectiile genitale

O igiena genitala corecta si practicarea sexului protejat pot preveni multe din problemele si afectiunile mentionate, astfel incat circumcizia nu este o necesitate pentru barbati. Reprezinta mai mult o operatie electiva ce se bazeaza pe propriile pareri si intelegerea avantajelor si dezavantajelor circumciziei. Igiena genitala este extrem de importanta atat pentru barbatii circumcisi, cat si cei necircumcisi. 
    In urma circumciziei apar usoare modificari in anatomia glandului, iesind putin in relief meatul uretrei (taietura glandului) si privat de pielea protectoare se usuca. Riscurile de leziune sau infectie intrand in contact cu materialul lenjeriei intime sau alte materiale, texturi este putin mai ridicat. In ceea ce priveste igiena, in lipsa preputului nu se mai acumuleaza smegma (secretie a glandelor preputului), insa daca un barbat necircumcis se preocupa zilnic de igiena sa genitala nu apare o diferenta majora. 
Circumcizia este considerata un “ vaccin chirurgical” datorita combaterii unor infectii sau afectiuni potential fatale la barbati, dar si protectia vaginului partenerei sexuale. 
Restaurarea preputului
Chirurgia plastica reconstructiva cu laser ofera in schimb si o interventie de reversibilitate a circumciziei (facuta cu sau fara consimtamantul pacientului). Aceasta se numeste restaurarea / reconstructia preputului. In afara interventiei chirugicale propriu-zise exista si o serie de tehnici si practici de elongatie a pielii penisului pentru a permite restaurarea preputului. 
 


создание сайтов молдова
разработка сайта молдова
разработка веб приложений
раскрутка и продвижение сайтов в молдове
FEAG-Group - Chisinau, Moldova | Servicii Web:
Elaborare site, Web design Moldova,
Redesign Chisinau,
promovare website,
creare magazin online,
creare site moldova,
Creare Identitati Corporative,
Versiune Mobila a site-ului,
Servicii Suport site, Mentenanta web
Rental in Rome, Roma booking | Rome For Holiday Appartamenti Roma | Rome For Holiday Снять Квартиру в Риме, Апартаменты в Риме | Rome For Holiday